Viafin Group

Raskaan sarjan metalliosaajista kasvoi globaali Viafin

 

Viafin-konsernin perustana ovat kotimaiset perheyhtiöt, joilla on yli 40 vuoden kokemus vaativien metallituotteiden valmistuksesta.

Juuret ulottuvat vuoteen 1968, jolloin Terästorni Oy perustettiin Lappeenrantaan. Vaativia terästuotteita valmistanut yhtiö siirtyi 1970-luvun alkupuolella Vilhun perheen omistukseen.

Vuosikymmenten saatossa Terästorni hankki uusia asiakkaita mm. metsä-, kemian- ja prosessiteollisuudesta. 1980- ja 1990-luvuilla tulivat mukaan myös vientitoimitukset.

Konsernin toinen tukijalka West Welding Oy perustettiin vuonna 1992 Teuvalla neljän henkilöomistajan voimin. Prosessiteollisuuden painesäiliöihin erikoistuneesta yhtiöstä kasvoi nopeasti alansa arvostettu osaaja, jonka tuotteet päätyivät mm. öljynporauslautoille, öljynjalostamoille ja metsäteollisuuden tuotantolaitoksille.

Yhtiöiden yhteenliittäjänä on Viafin Oy, jonka Pohjola Capital Partners perusti vuonna 2006. Se osti jo samana vuonna omistukseensa West Weldingin ja pian myös Terästornin osakekannan.

Vuonna 2015 siirtyi omistus Viafin Group Oy:lle, joka on johdon ja suomalaisten perheyritysten omistuksessa. Tavoitteenamme on voimakas kasvu, johon päästään hyödyntäen sekä operatiivisia synergiaetuja että yritysostoin, jotka laajentavat tarjontaamme ja läsnäoloamme valituilla markkinasektoreilla. Tärkeä osa kasvustrategiaa on toimintojen keskittäminen entistä selkeämmin yhden ja yhteisen Viafin-brändin alle. 

Prosessiteollisuuden luottotoimittaja

Olemme erikoistuneet massatorneihin, painesäiliöihin ja putkistoihin. Suunnittelu- ja tuotantoprosessien lisäksi Viafinin kokonaistoimituksiin kuuluvat kuljetus-, asennus- ja huoltotoiminnot.

Optimoimme laadun, toimivuuden ja tehokkuuden. Viafin-yksiköiden yhteisvoima tarjoaa asiakkaillemme todellisia synergiahyötyjä ja entistä kattavampia kokonaistoimituksia.

Etenemme asiakkaan lähtökohdista

Toiminta-ajatuksemme on tuottaa oikeaan aikaan ja olosuhteista riippumatta asiakkaan toiveiden mukaisia tuotteita ja palveluja. Arvostamme maailman eri kolkille ulottuvia yhteistyö- ja asiakassuhteita.

Viafin Oy on myynnin, valmistuksen, koulutuksen ja liiketoiminnan kokonaisuutta ohjaava emoyhtiö. Lisäksi se toimii suurten asiakkuuksien ja toimitusten keskitettynä koordinaattorina.

  • Kehitymme ja palvelemme

  Viafin-konserni syntyi asiakkaiden toiveesta saada samalta toimittajalta enemmän. Tuloksena toimitamme samaa huippulaatua tehokkaammin, nopeammin ja edullisemmin.

  • Kasvua ja kehitystä tukeva omistaja

  Viafin on johdon ja suomalaisten perheyritysten omistuksessa. Tavoitteenamme on voimakas kasvu, hyödyntäen operatiivisia synergiaetuja ja yritysostoja.

  • Vakavarainen toimija

  Viafinin historia ulottuu 1960-luvulle. Konsernin yritykset ovat metalliteollisuuden tunnettuja, luotettavia ja vakavaraisia toimijoita.

  • Perustamisvuosi 1968 (Terästorni), 1992 (West Welding)
  • Liikevaihto 60 M€
  • Henkilöstö 280 hlöä
  • Toimipaikat 10 kpl
   • Viafin Oy: Suomi (Espoo)
   • Viafin Process Piping: Suomi (Kurikka, Pori, Jämsä, Keminmaa, Oulu, LPR, Vantaa) Ruotsi (Kalix)
   • Viafin West Welding: Suomi (Teuva)
   • Viafin Terästorni: Suomi (Lappeenranta)
   • Viafin Estonia OÜ: Viro (Tallinna)