Uutisarkisto

ÖSTERBERG GROUPISTA WEST WELDING OY:N UUSI PÄÄOMISTAJA

ÖSTERBERG GROUPISTA WEST WELDING OY:N UUSI PÄÄOMISTAJA

Manor Oy on ostanut 42 % West Welding Oy:n osakekannasta 18.1.2019 toteutetulla osakekaupalla. Kaupan jälkeen Manor Oy on West Weldingin suurin osakkeenomistaja 42 % osuudellaan. 31 % osakkeista omistavat West Welding Oy:n johdossa työskentelevät henkilöt ja Viafin Oy jatkaa vähemmistöomistajana 27 % osuudellaan.

Manor Oy on Österberg Groupiin kuuluva konepajayhtiö, joka on erikoistunut mm. putkistojen ja teräsrakenteiden toimituksiin. Österberg Group on pitkään toiminut perheyritys, jonka yhteenlaskettu liikevaihto on n. 30 milj. euroa. Manor Oy:n liikevaihto on noin 7 milj. euroa, ja yhtiössä työskentelee yhteensä noin 25 henkilöä.

”Manor Oy on jo pitkään alihankkijana toimittanut putkistoja ja teräsrakenteita energia-klusterille. West Weldingin raskas konepajaosaaminen tuo lisää synergioita Manor Oy:lle ja näemme myös mahdollisuuksia palvella uusia asiakkaita yhteistyössä West Weldingin kanssa”, sanoo Manor Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jens Österberg. Kaupan jälkeen Jens Österberg on valittu myös West Welding Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi.

West Welding keskittyy edelleen konepaja- ja projektiliiketoimintaansa kohdealueillaan. Yhtiön asiakaskunta muodostuu kone- ja laitevalmistajien lisäksi entistä enemmän suorista prosessi-, energia-, kemian- sekä LNG-sektorin yrityksistä. Yhtiön palveluksessa on noin 25 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 5 milj. euroa.

”West Weldingin liiketoiminta on saatu viimeisen vuoden aikana ajettua vakaammaksi. Olemme tyytyväisiä siihen, että yhtiön tuloskyky on parantunut oikeiden strategisten muutosten myötä. Toisen konepajateollisuudessa toimivan omistajatahon myötä yhtiöllä on erittäin hyvät lähtökohdat jatkaa tätä kehitystä edelleen”, sanoo West Weldingin toimitusjohtaja Janne Halonen. Kaupan jälkeen Janne Halonen jatkaa edelleen West Welding Oy:n toimitusjohtajana.

 

Lisätietoja osakekaupasta:

Österberg Group, Jens Österberg, sähköposti: jens.osterberg@petsmoproducts.fi

Viafin Oy, Marko Sipola, sähköposti: marko.sipola@viafin.fi

 

Lisätietoja yhtiöstä:

West Welding Oy, Toimitusjohtaja, Janne Halonen, sähköposti: janne.halonen@viafin.fi

Viafin West Weldingille lyhyempi nimi

Viafin West Weldingin nimi on lyhentynyt vuodenvaihteessa. Koska Viafin Servicella on nyt oikeus käyttää Viafin-nimeä tulevaisuudessa, tämän vuoksi Viafin West Weldingin nimestä jää Viafin-nimi pois. Tämän myötä yritys tunnetaan jatkossa yksinkertaisesti nimellä West Welding Oy. Tämä nimen lyhentäminen ei siis luonnollisestikaan vaikuta yrityksen toimintaan mitenkään. West Weldingin konepajatoiminnot ja -palvelut Teuvalla jatkuvat kuten tähänkin saakka.

 

Lisätiedot:

Janne Halonen
Toimitusjohtaja, West Welding Oy
+358 50 305 2240
janne.halonen@viafin.fi

 

Viafin etsii kesätyöntekijää Otaniemeen

Viafin etsii kesätyöntekijää Otaniemeen. Kesätyöntekijänä olet mukana taloushallinnon ja hallinnon eri prosesseissa. Tehtäviisi kuuluu erilaiset hallinnolliset tehtävät ja kesäksi suunnitellut kiinnostavat kehitysprojektit. Työpisteesi sijaitsee Espoon Otaniemessä. Työsuhde alkaa touko-/kesäkuussa sopimuksen mukaan ja päättyy elo-syyskuussa 2017.

Profiilisi:
- Opiskelet (2.- 4. vuotta) kauppatieteitä tai tuontantotaloutta
- Vastuuntuntoinen ja hyvät tiimityöskentelytaidot omaava
- IT-taitosi ovat ajan tasalla, erityisesti Excel
- Puhut sujuvasti suomea ja englantia ja sinulla on hyvät viestintätaidot

Nimitysuutinen - Viafin Process Piping Oy

Viafin Process Piping Oy:lle on nimitetty uusi toimitusjohtaja

Tuomas Tuomela, 43 on nimitetty Viafin Process Pipingin uudeksi toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi. Tuomas tulee meille Outoteciltä, missä hän on tehnyt pitkän uran, viimeiseksi projektijohtajana. Tuomaksella on myös laaja kokemus teollisuuden kunnossapidosta aikaisemmalta työuraltaan. Tuomas asuu perheineen Porissa ja hänen asemapaikka tuleekin olemaan Porin aluekonttori. Tuomas aloittaa työt viimestään 1.12.2016.

VPP:n nykyinen toimitusjohtaja Marko Sipola jatkaa konsernin toimitusjohtajana ja hän keskittyy siirtymävaiheen jälkeen jatkossa enemmän Viafin-konsernin strategisten tavoitteiden eteenpäin viemiseen.

 

Viafin Process Piping Oy laajentaa toimintaansa Uudellemaalle

Viafin Process Piping Oy laajentaa toimintaansa perustamalla uuden alueyksikön Uudellemaalle. Laajentuminen on osa yhtiön kasvustrategiaa, kertoo konsernijohtaja Marko Sipola.

- Tavoiteemme on olla valtakunnallinen toimija ja tarjota putkistojen asennusta ja kunnossapitopalveluja koko maassa. Uudenmaan alueelle laajentuminen onkin ollut pitkään yhtiön tavoitteena sen vahvojen elintarvike- ja energiateollisuuden asiakkaiden vuoksi, Sipola kommentoi.

- Perustettava alueyksikkö tulee palvelemaan erityisesti paikallista teollisuutta pienprojekteissa ja kunnossapitoluonteisissa töissä. Olen tyytyväinen, että olemme löytäneet erittäin ammattitaitoisen ja kokeneen vetäjän rakentamaan Uudenmaan alueyksikköä. Kykenemme varmasti nostamaan Uudenmaan alueyksikön nopeasti alueen johtavien toimijoiden joukkoon”, Sipola jatkaa.

Uudenmaan aluepäälliköksi on nimitetty 15.8.2016 alkaen Harri Mattila. Harri on työskennellyt yli 15 vuotta Uudenmaan Projektiasennus Oy:n projektipäällikkönä ja toimitusjohtajana. Harrilla on erittäin vahva tuntemus pääkaupunkiseudun asiakkaista sekä erilaisista putkisto- ja laiteasennuksista.

Viafin Process Piping Oy:n toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Jämsässä, Keminmaalla, Kurikassa, Lappeenrannassa, Porissa ja Tampereella. Uudenmaan toimipisteen sijainti on vielä auki.

Lisätietoja
Marko Sipola Konsernijohtaja Viafin Oy
marko.sipola@viafin.fi

Viafin Process Piping Oy laajenee Lappeenrantaan

Viafin Process Piping Oy (VPP) perustaa uuden alueyksikön Lappeenrantaan ja aloittaa prosessiputkistojen asennus- sekä kunnossapitopalvelujen tarjoamisen paikalliselle teollisuudelle.

VPP kasvattaa merkittävästi palvelukykyään nykyisestä toiminta-alueen laajentamisella. ”Kaakkois-Suomen ympäristö on potentiaalinen alue meille sen vahvan selluteollisuuden keskittymän vuoksi. Perustettava Lappeenrannan yksikkö tulee palvelemaan erityisesti paikallista teollisuutta pienprojekteissa ja kunnossapitoluonteisissa töissä. Olen tyytyväinen, että pääsemme aloittamaan toimintamme Lappeenrannassa ja uskon, että yksikkömme tulee nopeasti kehittymään vahvaksi toimijaksi alueellaan”, sanoo VPP:n toimitusjohtaja Marko Sipola.

VPP:n Lappeenrannan toimipiste tulee sijaitsemaan sisaryritys Viafin Terästorni Oy:n kanssa samalla Muukonkankaan teollisuusalueella. ”Toimintamme aloittaminen Terästornin kanssa yhteisellä alueella vahvistaa entisestään toimivaa yhteistyötämme ja kykyä palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja laajemmalla tuotevalikoimalla”, Marko Sipola jatkaa.

Jatkossa VPP:n Suomen toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Jämsässä, Keminmaalla, Kurikassa, Lappeenrannassa, Porissa ja Tampereella.

Sijoittajaryhmä ja toimiva johto ostivat Viafin Oy:n

Viafin Oy:n toimiva johto on 20.8. yhdessä sijoittajien kanssa ostanut koko Viafin Oy:n osakekannan, ja samalla Viafin Group Oy:stä on muodostunut Viafin-konsernin emoyhtiö. Toimiva johto koostuu pitkään Viafin-konsernissa mukana olleista avainhenkilöistä, jotka ovat olleet myös aiemmin merkittäviä omistajia yhtiössä. Vähemmistösijoittajat ovat suomalaisia perheyhtiöitä. Omistusjärjestelyssä Vaaka Partners Oy:n hallinnoimat rahastot luopuvat omistuksestaan Viafin Oy:ssä.

Viafin-konserni on kasvanut viime vuosina merkittävästi, ja tämä yrityskauppa antaa Viafinille erinomaiset mahdollisuudet jatkaa liiketoiminnan kehittämistä pitkäjänteisesti. Pääasiakkaidemme markkinatilanne, osaava henkilöstö sekä asiakkaidemme luottamus vakuuttivat uudet omistajat yhtiön osaamisesta ja potentiaalista. Näemme yhtiön markkinatilanteen positiivisena, ja liiketoiminta-alueemme tarjoavat mahdollisuuden vahvaan orgaaniseen kasvuun. Johdon omistajuus yhdessä menestyvien perheyritysten kanssa on erinomainen yhdistelmä yhtiön jatkokehittämiselle. Järjestelyn avulla Viafin-konserni vahvistaa entisestään asemaansa päämarkkinoillaan Skandinaviassa”, toteaa Viafinin toimitusjohtaja Marko Sipola.

”Viafin on pärjännyt erinomaisesti ja kasvanut tiukassa taloudellisessa tilanteessa. Olemme tyytyväisiä löydettyämme vahvan kotimaisen omistajatahon yhtiölle”, sanoo Vaaka Partners Oy:n osakas Ilkka Pentikäinen.

Lisätietoja antavat:

Marko Sipola, toimitusjohtaja, Viafin Group Oy, puh. 050 371 4663
Ilkka Pentikäinen, partner, Vaaka Partners Oy, puh. 0400 217 671