West Welding Oy:n valmistama LNG säiliö Cryonormille

Viafinin LNG-osaamisen taidonnäytteet saavat jatkoa, kun Viafin West Welding Oy toimittaa LNG säiliön Cryonomille.

Van Der Kamp yhtiölle tulevan uuden huipputeknologian imuruoppaajan polttoainesäiliön on valmistanut Viafin West Welding Oy. Tämän IGF koodin mukaan mitoitetun IMO C-tyypin säiliön valmistuksessa ja suunnittelussa korostuivat Viafinin valmiudet räätälöityihin tuotteisiin. DNV-GL oli valvova osapuoli, se tarkasti ja hyväksyi Viafinin tekemän suunnittelun ennen valmistusta.

Kyseinen ruoppauslaiva tekee ruoppauksia Euroopan satamien ympäristössä ja kanavissa. Jotta laiva voisi ruopata myös matalissa kanavissa ja toimia mahdollisimman tehokkaasti, korostui säiliön suunnittelussa ja valmistuksessa säiliön keveys. Tämä saavutettiin muun muassa materiaalivalinnoilla: kevyt suurlujuusruostumatonteräs on nyt ensimämistä kertaa käytössä marine-ympäristössä, mikä kuvaa erinomaisesti Viafinin edelläkävijyyttä ja teknologista moderniutta.

Keveyden lisäksi säiliön erikoisuuksiin voidaan lukea myös sen muoto. Säiliö on lähes pallon muotoinen, joka on optimaalinen rakenne sekä säiliön keveyden ja tilavuuden suhteen että eristyksen pinta-alan ja tilavuuden suhteen. Toimitukseen kuuluu myös re-gas modulin liittäminen säiliöön WW:n tehtaalla. Tätä modulia varten Viafin valmisti tankroom:in joka on liitetty säiliön kylkeen. Näin koko laivan polttoaineensyöttö laitteen on yksi nostettava kokonaisuus telakalla ja sen asentaminen telakalla on mahdollisimman nopeaa.

Muotoilusta johtuen säiliön halkaisija on poikkeuksellisen suuri: 7,7 metriä. Viafinin räätälöintikyky nousi jälleen esiin, sillä erityisen suuri halkaisijakaan ei muodostunut ongelmaksi Viafin West Welding Oy:n konepajan ansiosta. Konepajan sijainnin ansiosta suurien ja painavien kappaleiden kuljettaminen satamaan, ja siten edelleen kuljetettavaksi onnistuu helposti.

Tässäkin projektissa nähtiin, että toimitusnopeus, räätälöintikyky sekä kertynyt kokemus ja osaaminen ovat Viafinin ehdottomia vahvuuksia LNG säiliötoimituksissa.